Известие

Collapse
No announcement yet.

Конверсии на инжекциони към карбуратори

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Значи може да стане номера с помпата но трябва с редуциращ клапан да се направи налягането на 0,3 бара ... иначе ще я дави и поплавъците няма да могат да затварят иглите и за това най безболезнения вариянт е редуциращ клапан и рагулираш на 0,3 бара и си свиркаш от карбовете има обратна връзка към резервоара поне при мойта има

Comment

Първоначално публикувано от valentino Покажи съобщение
      Аз ще спамя вижте какво видях искам я веднага днес ще я сънувам сигурно: http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=b22djl1ptqhg#
      Чак пък да я сънуваш, няма нужда. Тия 156 к.с. ако не са от динографика, са много под въпрос.
      Гледам в подписа, че си с 40-ки карбове, мо от завода колата не е така, сменял ли си ги или нещо друго е правено?
      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Така е закупена BOBI_33 баща ми я докара през 1993 година от Италия там ако са я пипали нещо но си е така с 40ки
        alfa33 1.5 Boxer twin weber or Dell Orto DRLA40 105 hp/Quadrifoglio Oro 84

Comment

помпата на инжекциона е на 3 бара, няма смисъл да се ползва тя. от моноинжекцион също не става, те са на 1 бар. най-добре обикновена ел помпа за карбуратори.

тука в търново има един чичка с 33-ка с двигател 1,6 от 145 и карбуратори но работи само на газ за това си е купил и 146 2.0
          точка

Comment

А според мен ,няма смисьл да се разваля инжекциона на боксера освен ако не си намерил карбуратори над 40-ки.Плюсьт им ще е,че ще трьгва по добре в ниските,а на високи ще тьпче на място
            ALFA ROMEO 156 2.4 20V JTDM sportwagon ALFA ROMEO 155 Q4 300+++Ps.
            Alfa Romeo 145 3.0V6
            Alfa Romeo 33 1.7 16V 4x4 Аlfa spider 3.0 V6

Comment

Първоначално публикувано от Gosheto30v6 Покажи съобщение
              А според мен ,няма смисьл да се разваля инжекциона на боксера освен ако не си намерил карбуратори над 40-ки.Плюсьт им ще е,че ще трьгва по добре в ниските,а на високи ще тьпче на място
              Над 40-ки на 1.7 ще има смисъл само ако е 16V и се сложат сериозни валове с повече градуси и повдигане за 2 бона и то ако се кара на 8000+ об./мин.
              А и първите по размер по-големи от 40-ки са чак 44 mm.

Аз си мисля, че с 4 двойни 36-чки може спокойно да се подкара 5-6 литров осмак(т.нар. "small block V8") и да вади макс. мощност още на 4500-5000 об.мин.
              1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
              и делта

Comment

Над 40-ки карбове въобще няма смисъл. Този мотор не може да засмуче повече въздух през тия клапани ако ще и 50-ки карбове да сложиш. А относно тръгването в ниските ще е най-добре да са карбовете 36-ци. С тях ще върви добре в целия диапазон. Все пак имайте предвид, че става въпрос за мотор с кубатура 1712 куб. см.
                2.0 ТС 16В засмуква от 1 дросел с диаметър 50 и няколко милиметра и му е достатъчно, при условие, че върти и до по-високи обороти.
                Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 23:03.
                Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                  Над 40-ки карбове въобще няма смисъл. Този мотор не може да засмуче повече въздух през тия клапани ако ще и 50-ки карбове да сложиш. А относно тръгването в ниските ще е най-добре да са карбовете 36-ци. С тях ще върви добре в целия диапазон. Все пак имайте предвид, че става въпрос за мотор с кубатура 1712 куб. см.
                  2.0 ТС 16В засмуква от 1 дросел с диаметър 50 и няколко милиметра и му е достатъчно, при условие, че върти и до по-високи обороти.
                  За клапаните си прав че са малки,но при нас един приятел участва вьв рали крос сьс 145-ца боксерка,като за да влезе в клас до 1.6 се наложи да слага някакви 16клапанови бутала от фиат(84 мм.) и може да се каже че мотора си беше 1.6 16в.,като главите им беше разпробил сериозно отворите,та с какви ли не алфови корбуратори не я проба,е не и не,ще кажа само че в момента колата е с45-ци(даде 2 бона за тях,и то 2-а у-ба.,някави червени такива ама човекьт от които ги е взел казал че всичко трьгвало с тях)и дава 15,5и6 което според мен е добре,ама все пак нека и др.колеги споделят мнение,това е моето,ще гледам да кача някоя др.снимка на вьпр.145
                  ALFA ROMEO 156 2.4 20V JTDM sportwagon ALFA ROMEO 155 Q4 300+++Ps.
                  Alfa Romeo 145 3.0V6
                  Alfa Romeo 33 1.7 16V 4x4 Аlfa spider 3.0 V6

Comment

За клапаните си прав че са малки,но при нас един приятел участва вьв рали крос сьс 145-ца боксерка,като за да влезе в клас до 1.6 се наложи да слага някакви 16клапанови бутала от фиат(84 мм.) и може да се каже че мотора си беше 1.6 16в.,като главите им беше разпробил сериозно отворите,та с какви ли не алфови корбуратори не я проба,е не и не,ще кажа само че в момента колата е с45-ци(даде 2 бона за тях,и то 2-а у-ба.,някави червени такива ама човекьт от които ги е взел казал че всичко трьгвало с тях)и дава 15,5и6 което според мен е добре,ама все пак нека и др.колеги споделят мнение,това е моето,ще гледам да кача някоя др.снимка на вьпр.145
                    Здравейте ,дано не досаждам но си мисля че всеки един
                    атмосверен двигател както и да е подготвен ТОЙ дори и за 16 в двигател и дори с компромиси в наклона на портовете без валове със променен лифт не може да носи на 45 карбове само по себе си по големият диаметър и по голямото количество въздух ,предполага по високи обороти но не винаги
                    има формула за изчисляване динамиката на газовете и скоросттта която е определяща в случая за зареждането

тънка ивица ПАраноик
                    -Аз си мисля нещо, мисля си .
                    -А защо ?? Не мисли просто се наслаждавай !!!
                    Alfa Romeo-eдинственият начин да бъдеш различен !!!

Comment

Първоначално публикувано от madboy Покажи съобщение
                      Здравейте ,дано не досаждам но си мисля че всеки един
                      атмосверен двигател както и да е подготвен ТОЙ дори и за 16 в двигател и дори с компромиси в наклона на портовете без валове със променен лифт не може да носи на 45 карбове само по себе си по големият диаметър и по голямото количество въздух ,предполага по високи обороти но не винаги
                      има формула за изчисляване динамиката на газовете и скоросттта която е определяща в случая за зареждането

тънка ивица ПАраноик
                      Писах ти к'ъв си, ама да допълня и аз.
                      Няма как да имаш клапан 30мм и да шибнеш карбове 40мм и нещата да станат. То карба е проста система. Минава въздуха през най-тясното и там се получава разреждане и засмуква бензин. Като са клапаните по-малки, не може да засмукат толкова въздух, че той да създаде достатъчен поток, та да стане засмукването.
                      Няма засмукване- няма оргазъм.
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                      X